contact
informatie
expo's, kunstmarkten
landschap
portretten
flora
fauna
maritiem
illustraties
fantasie
kamerschermen
tuinpanelen
links
home
Betaalbare kunst. Ook in de vorm van watervaste schilderijen voor buiten, tuinpanelen of kamerschermen. Hier is uw kans. Aquarellen zijn er al vanaf € 50,-
Opdrachten
Heeft u speciale wensen wat betreft onderwerpen, kleuren, neem via post, telefoon of E-mail contact op en laat het weten.
Er wordt over onderwerp, formaat, materiaal en werkwijze overlegd. Vooral bij tuinpanelen en kamerschermen: die worden alleen op bestelling gemaakt. Er wordt eerst een schets gemaakt. Na het beoordelen van de schets, kan het ontwerp aangepast worden.
Opdrachten zijn niet duurder dan andere werken.
Een opdracht hoeft geen verplichting tot koop te betekenen.
Werkwijze Bij voorkeur werk ik naar de natuur, maar het gebruik van foto's is ook mogelijk. Bijvoorbeeld bij het afbeelden van overleden personen of moeilijk bereikbare plaatsen. Foto's kunt u gewoon opsturen met de vermelding erbij welke storende elementen er niet op moeten en wat er eventueel wel bij moet. Een schip aan de wal kan afgebeeld worden als op zee, een persoon op een speciale plek, op Mars, een plek uit een boek, ... fantasie kent geen grenzen.
Op deze manier kan een heel speciaal jubileumcadeau gemaakt worden, Lelijke trouwfoto's kunnen omgetoverd worden tot iets bijzonders enz.
Portretten: Hiervoor kan worden geposeerd, gewerkt naar foto's of een combinatie van poseren en werken naar foto's
Combinatie met karakteristieke voorwerpen, een geliefd plekje is uiteraard mogelijk. Ook is er ruimte voor fantasie, men kan zich laten schilderen als mythische, historische of sprookjesfiguur, ruimtevaarder enz. Oude zwart-witfoto's kunnen omgezet worden naar een kleurig geheel, slechte bruidsfoto's kunnen tot een flatteus portret worden verwerkt. enz.
Wees niet bang om u te laten portretteren. Veel mensen reageren:" ik ben niet mooi hoor". Meestal hebben ze dan een soort fotomodellenmooi voor ogen. Dat ideaal geldt helemaal niet voor het maken van een schilderij. Ik laat u op uw gemak zitten, rommel wat met lampjes links of rechts, net zo lang tot het licht prachtig op die neus van u valt en het het beeld wat ik zie een mooie compositie kan opleveren die uw karakter recht doet. Een voorbeeld: Major Bert: een cadeau met een knipoog.
Planten en tuinen Een lijst van plantensoorten kan afgebeeld worden als stonden ze echt in een tuin. Een lijst met namen en een plattegrond volstaat.(Zie bij illustraties)
Atelierbezoek
Bekijken van de aanwezige werken: atelier is in de zomer vaak van woensdag tot en met zondag 's middags geopend. Daarbuiten op afspraak.
Bestellen van bestaande werken: u hoeft maar te bellen, schrijven of E-mailen, dan kan overlegd worden of het halen, brengen of opsturen wordt.
Op deze webstek staan een aantal schilderijen die verkocht zijn. Als u iets dergelijks wilt, kan ik het natuurlijk maken, maar niet helemaal hetzelfde. Dat zou niet leuk zijn voor degene die het het eerste kocht. Omdat het iets anders wordt dus ook geen verplichting tot koop.
Tenslotte: dank aan mijn leermeesters: Piet van Amstel, docent aan de Rijksacademie te Amsterdam, Eduard Moleveld te Havelte, Christiaan Kuitwaard en Charles Henri

in Meppel. home